dinsdag 10 juni 2008

Boeuf ala Sonja

Ingrediënten:
- 3 uien (in reepjes)
- 1 ½ kilo runderlappen (in blokjes van 2x2 cm)
- 1 aubergine (in blokjes)
- 1 courgette (in blokjes)
- zout en peper
- 1 tl paprikapoeder
- 4 tomaten (in blokjes)
- 2 tenen knoflook (gesnipperd)
- 1 rode en 1 groene paprika (in blokjes)
- 1 ½ tl korianderzaadjes
- paar jeneverbessen
- 1 tl kummelzaadjes
- handje verse dragon
- scheut rode wijn

Bereiding:
Fruit de uien. Voeg vlees, zout, peper en paprikapoeder toe en bak rondom bruin. Voeg aubergine, courgette en tomaten toe en laat een tijd sudderen. Voeg dan paprika toe en koriander, jeneverbessen en kummelzaadjes. Laat weer een tijd sudderen. Giet een scheut rode wijn erbij en laat nog langer sudderen totdat het vlees helemaal zacht is.

Geen opmerkingen: