dinsdag 10 juni 2008

Crêpes Suzette

Ingrediënten:
- 250 gram bloem
- 2 eetlepels fijne suiker
- snufje zout
- 3 los geklopte eieren
- 300 ml melk
- 200 ml cider (appelsap of appelwijn)
- ½ eetlepel olie

Voor de saus:
- 500 ml vers geperste sinaasappelsap
- een beetje sinaasappelrasp
- 150 gram witte bastaard suiker
- 50 ml cointreaux
- 2 zakjes vanille suiker
- mespuntje kaneel

Bereiding:
Meng bloem, suiker en zout en schep alles door elkaar met een spatel. Voeg langzaam melk en cider toe. Roer tot het deeg glad is en voeg dan de olie toe. Laat het deeg een uur rusten en bak hele dunnen koeken. Doe dit het liefst in een platte koekenpan, waarin u een flinke lepel deeg dun uitsmeert met een pannenkoekenmes.

Voor de saus:
Breng voor de saus de sinaasappelsap aan de kook, en zet dan het vuur half hoog. Voeg de suiker, de cointreaux, de vanillesuiker en het kaneel toe en laat alles nog 20 minuten zachtjes pruttelen.

Vouw dan de crêpes 2x dubbel en giet de warme saus over de koeken. Voor een spectaculair effect kunt u de crêpes flamberen met cointreaux. Een beetje cointreaux in een soeplepel verwarmen boven het fornuis, dan aansteken en brandend over de crêpes gieten.

Geen opmerkingen: