dinsdag 10 juni 2008

Mayonaise

Ingrediënten:
- 2 grote eierdooiers
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- zout naar smaak (3 mespuntjes)
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 2 eetlepels citroensap
- 6 dl neutrale olie, zoals koolzaadolie of zonnebloemolie (kijk uit met olijfolie vanwege de sterke smaak)

Bereiding:
Roer de dooiers, mosterd en zout, azijn en sap doorelkaar in een kom en klop tot het zout is opgelost. Voeg druppel voor druppel snel kloppend de olie toe. Als het dreigt te schiften doe er een eetlepel kookend water bij.
Voor rouille (lekkere mayonaise): Bij de mayonaise broodkruim, peper en knoflook toevoegen. Dit is de basis, om het lekker te maken kun je nog kruiden of groenten toevoegen als venkeltoppen, dille of basilicum.

Geen opmerkingen: