maandag 9 juni 2008

Ravioli met paddestoelen en truffeltapenade

Ingrediënten:
Voor de ravioli:
- 200 gram harde bloem
- 300 gram zachte bloem
- 8 eidooiers
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- 2 eieren

Voor de vulling:
- 400 gram paddestoelen
- ½ glas witte wijn
- 2 sjalotten
- 3 takjes oregano
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels boter (geklaard)
- 2 eetlepels truffeltapanade
- zout

Voor de saus:
- 4 dl witte wijn
- 2 dl kookroom
- 75 gram Parmezaanse kaas

Bereiding:
Meng in de keukenmachine de ingrediënten voor de pasta en voeg er, als dat nodig is, nog wat water aan toe om een stevig, maar soepel, homogeen deeg te verkrijgen. Wikkel het in folie en laat een uur rusten in de koelkast.
Verhit in een pan 3 eetlepels boter en fruit de paddestoelen en de in plakken gesneden ui. Voeg de gehakte oregano en de gehakte knoflook toe. Giet er de witte wijn bij en laat iets inkoken. Voeg de truffeltapanade en zout toe en hak alles fijn.

Maak nu de saus: kook de wijn tot de helft in. Voeg de room en de kaas toe en laat het warm worden. Zet de egale saus weg tot gebruik.

Verdeel het deeg in 2 porties. Leg het op een met bloem bestoven werkvlak en rol het zo dun mogelijk uit in 2 grote rechthoeken (met behulp van pastamachine). Leg op de ene lap om de 2 cm een klein bergje van de paddenstoelen, kwast het deeg om de bergjes heen met een beetje water in, leg de 2de lap deeg op de 1ste en druk die, tussen de bergjes vulling in, goed aan. Snijd de ravioli los met een snijwieltje, bestuif ze met bloem en ze van het werkblad los.

Voor het serveren: Kook de ravioli in 2 a 3 minuten in ruim kokend water met wat zout. Schep de ravioli op de voorverwarmde borden. Gier ter was saus over en besprenkel met olijfolie.

Geen opmerkingen: