maandag 9 juni 2008

Ravioli met paddestoelvulling

Vulling:
- sjalotjes
- pijnboompitten
- 3 knoflookteentjes
- kaas (naar smaak kiezen)
- champignons
- peper / zout
- cayennepeper naar smaak

Bereiding:
Alles in kleine blokjes snijden, de pijnboompitjes roosteren, en de kaas raspen of in blokjes snijden. Alles bakken en op het laatst de geroosterde pijnboompitten er doorheen roeren. Vulling af laten koelen.
Voor het deeg kan je een standaard recept gebruiken. De bereidingswijze van de ravioli.Maak grote dunne plakken, maak kleine bolletjes van de vulling en leg deze op een van de plakken, zorg ervoor dat er voldoende ruimte overblijft om vulling heen blijft. Met een kwastje smeer je water of eigeel rondom de vulling en de rest van de plak. Dan leg je de 2e plak in zijn geheel over de vullingen heen. Nu druk je met je vingers rondom de vulling en de rest van de plak, zodat het pastadeeg goed aan elkaar blijven pakken. Snijd nu de ravioli's, zodat elke ravioli zijn vulling heeft. Druk met een vork de randjes nog even goed aan. Kook ze dan in ruim water, ongeveer 4 minuten.

Geen opmerkingen: