maandag 9 juni 2008

Boerensoep

Ingrediënten:
- 3 el olijfolie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 aardappels
- 250 g haricots verts
- 250 g peulvruchten (erwten, capucijners)
- 2 l groentebouillon
- 2 takjes tijm
- 1 tl marjolein
- zout en peper

Bereiding:
Pel en snipper de knoflook en de ui. Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes en was ze. Haal de haricots verts af en breek ze doormidden. Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Was de peulvruchten en voeg ze toe. Voeg de aardappelblokjes en de haricots verts toe. Was de peulvruchten en voeg ze toe. Laat alles omscheppend ca. 5 minuten bakken. Voeg de bouillon, afgehaalde tijmblaadjes, zout, peper en marjolein toe. Draai het vuur laag en laat de soep ca. 30 min zachtjes koken. Serveer met een theelepel pistou in het midden.

Geen opmerkingen: