maandag 9 juni 2008

Rozemarijnbrood

Ingrediënten:
- 1 zakje gist
- 2 theelepels zeezout
- water
- 4 eetlepels olie
- 4 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook

Bereiding:
Maak van bloem, gist, zout en water een soepel deeg. Laat dat een uur rijzen (in de oven op 30 graden met een natte doek erover). Doe de olie in de vijzel met de naaldjes rozemarijn en de knoflook. Men het goed door elkaar. Na het rijzen deeg weer kneden en uitrollen tot een lap van 1 cm die je in het bakblik legt. Druk met je vingers putjes in het deeg. Laat dan de inhoud van de vijzel over het brood lopen en verdeel de olie met knoflook en rozemarijn over het brood. Schuif daarna het bakblik in de oven en laat 30 min rijzen (op ca. 50 graden). Bak het brood daarna af in 25-30 minuten op 200 graden.

Geen opmerkingen: