dinsdag 10 juni 2008

Hartige brandnetelcake

Ingrediënten:
- 2 uien (in dunne partjes)
- 4 ons worteltjes (geschrapt en in plakjes)
- 2 tenen knoflook (heel fijn gesnipperd)
- pan brandnetelblaadjes
- 4 eieren
- 125 g bloem
- scheutje melk
- zout en peper
- 125 g emmentaler geraspte kaas
- 100 g geitenkaas
- zakje bakpoeder

Bereiding:
Uien glazig bakken. Worteltjes toevoegen en meebakken tot ze zacht zijn (af en toe water toevoegen als het te droog wordt). Knoflook toevoegen en deksel erop en verder laten garen op zacht vuurtje. Ondertussen brandnetel even overgieten met heet water en wassen en vervolgens in ruim water koken.
Dan beslag maken van eieren, bloem, melk, bakpoeder, zout en peper. Geitenkaas in blokjes snijden en samen met de Emmentaler erdoor roeren. Brandnetels afgieten en fijnhakken.
Cakeblikken invetten en met bloem bestuiven aan de binnenkant. Oven voorverwarmen op 185 graden. Wortel-uimengsel en brandnetel door beslag mengen. Over de cakevormen verdelen en 30-40 minuten in de oven zetten.

Geen opmerkingen: