dinsdag 10 juni 2008

Rilettes

Ingrediënten:
- 1,5 kg doorregen varkensvlees met zwoerd
- konijnenrug in 4 stukken
- 6 teentjes knoflook
- ½ nootmuskaat (geraspt)
- 1-2 el zwarte peperkorrels (gekneusd)
- 1 ½-2 el grof zeezout
- 75 g peterselie
- 4 blaadjes verse laurier
- 50 g verse wilde tijm (+ extra voor garneren)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 130 graden. Snijd het vlees in stukken van 2,5 cm. Leg het zwoerd met de spekkant naar beneden in een braadpan. Voeg vlees (konijn) toe. Ca. 100 ml koud water toevoegen en deksel op de pan doen. Als het water kookt, de pan in de oven schuiven. Laat minstens 3 uur stoven tot het vlees uit elkaar valt. Let op: laat niet droogkoken, voeg dan evt. heet water toe.
Verwijder de botten en kruiden. Trek het vlees met vorken uit elkaar tot draadjes. Voeg gestold vet toe om af te dekken, garneren met tijm en in leuke (!) kleine potjes doen.

Geen opmerkingen: