maandag 9 juni 2008

Uiensoep

Ingrediënten:
- 8 grote uien
- 120 g boter
- 80 g bloem
- 2,5 l runderbouillon, heet
- zout en peper
- stokbrood
- geraspte kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd 4 uien in ringen, zo dun mogelijk, en goed aanbakken in de pan in 4 el boter of oven tot ze donkerbruin gekaraameliseerd zijn. Snijd de rest van de uien in zo dun mogelijke ringen, bak de uien glazig en zacht en haal deze uit de pan en leg ze apart en voeg zout toe (optioneel, runderbouillon is al zout).
Over de glazige uien bloem strooien, en bouillon toevoegen. Andere uien ook erbij, min 30 min laten pruttelen. Schep de soep in de kommen, stukje stokbrood erop, geraspte kaas erop, even onder de grill tot goudbruin.

Geen opmerkingen: